おはようございます
Hi?
posted by Mirza^Husna 8:41 PM 0 comments
Hi just a quick post because my fingers feels like dancing....


Image result for namjoon dance gif
somehow remind me of a squid. cute version.



Related image
sedap version.


ok, cut the crap.
Related image
You know what, although aku jarang update post aku selalu je bukak blogger. Selain daripada suka stalk blog sendiri, banyak jugak post aku taip, tapi semua draft heheheh dan lagi satu sebab aku login blogger; aku suka cek stats.


saje nak pantau bape orang bukak blog aku, post mana dia baca, today, this week, this month. 



hahahah inilah dia.


no. bukan taksub dengan diri sendiri ok. 



and lately the number has been rising quite rapidly.



dunno nak rasa happy ke terrified.




hhahahah, yelah ade jugak orang sudi nak baca citer aku sobs sobs *hembus hingus*


but at the same time, i feel my privacy/personality has been invaded.


for me, blog is where i being myself.


yup, so far.


sebab aku mana pernah expose link blog ni openly. ok except kat twitter where almost nobody i knew follows me there. yap



bukanla nak cakap kat insta aku hipokrit ke menda, tapi aku jaga sikittttttt aa benda apa aku post, kat blog ni aku jenis sukahati je tak tengok kiri kanan huhuhuhu tak tahu la baik ke tak baik 👉👈



i mean kenapa ada pengecualian kan?



maybe sebab nawaitu aku ada blog kot? hahaha idek what im trying to say.
Related image
Oh yes, back to the point whereeeeeeeee i said hah the number has grown tu kan pastu tengok la kan dia bukak post yang mana



guess what



post 2011 punya 



T_________________T




idc if it is tasha ke amie (tbh i care a bit) or anyone that might be, wehhhhhhhh i;m so embarassed of myself 


my post back then is really hard to comprehend hahah (if i found myself in the past, i would tarik her hair and told her to not do such things) 


walaupun aku tak wempitz 


it makes no sense at all.


haih.


orang akan cakap, hah delete la post alemak.



but knowing me, i'm very sentimental.


sayang nak buang (kejadah mirza)




lagipunkalaubuangtakdelabuktiakustartbloggingsince2011hahahahahtujesenanye

Image result for bts embarrassed gif


but tbh, i've already deleted some of the post, and left only the less-cringy-post-yet-still-cringy post.
Related image
anewai, thanks people sebab baca post aku yang merepek dan tak matang langsung. maybe you shud leave a comment too hahahah *wink wink*
October: Let's walk on a flower path together!
posted by Mirza^Husna 9:21 PM 0 comments
Salamun alaik!


Hihi, final exam dah habis, sekarang road to degree pulak. Doakan saya ye, tayang-tayang temua 🙈 (absence of tongue alert)

Image result for divider tumblr

Harini birthday Amie,

Related image

aku takdelah eksaited sangat :p tapi sebab Amie dah beria wish aku, jadi aku kena lah beria jugak kan hahahah


Caution; read at your own risk. I'm not a sweet talker, sebab pesen suka perli orang dan cakap ikut sedap je so nak sweet sweet ni em bye hahahah


Image result for divider tumblr


First and foremost, sorry sebab tak reply wasep berkajang kau tu sampai kesudah 😂 both sengaja dan tak. Hm boleh eh gitu.


tapi apapun, aku sangat speechless sebenarnya waktu tu. Sebab text kau just pop into my notification at the right time. Serius, just what I need. 


tak perlulah aku nak petik isi kandungan wasep kau tu kat sini, tapi aku sangat ingat waktu tu aku serabut gila. stress, penat, emo, confuse dengan diri sendiri, futur; lifeless; mayat hidup 


dan that text yang meleret bagai nak rak tulah yang bagi semangat. pada waktu itulah.


hahahhah biasalah, bila dah baca banyak kali feel dia makin lama makin hilang :p



so sekarang aku kenalah reply balik kan, 


Image result for spongebob one month later
(dahsyat gila, sebulan lepastu baru nak reply kalau pakwe 
ni mesti dah clash)


--------------------

First of all, 생일 축하해, 제 친구~
Happy 19!
May Allah bless for the past 19 years and many upcoming years. 
Have a blast!

maka silalah jadi seperti seorang yang berumur sembilan belas wakakaka.
no jk, being childish sound more like you.


Terimakasih sebab hadap aku selama +/- 9 tahun ni. Hadap badmood aku, emo aku, idea jahat aku, 
meraban aku, merajuk aku, (bila ingat balikkk pergh aku pun nyampah dengan diri sendiri) orang-
orang yang hati kental je berjaya survive :p 


and seriously, aku tak pernah imagine pun after all this time kau antara the person yang aku treasure sangat-sangat,


maka,

jeongmal, I appreciate it  💖 *insert hearteu emoji*


I also want to say sorry for all the wrongdoing that I've ever made, intentionally or not. Alah, kau dengan aku bila jelah tak gaduh en?



Life must has been tough. It still is though do, tapi tulah nature belajar.
Its alright untuk rasa penat, letih pun normal lah tu.
But, dont give up on your dreams, ok? NEVER.

 Keep reminding yourself kenapa dan tujuan kau ditempatkan disitu. renew niat hari-hari.


untuk belajar for the sake of Allah.


jangan serik belajar,
sebab hidup tak pernah berhenti mengajar. :)


you still have a long way to go, girl.
So, heads up! ガンバート!!!


aku tahu kau kuat! I mean c'mon look at you today.



jaga diri, take care kat sana. dan dimana-mana hahaha apeni. It is almost 2 years since form 5 kan?
I hope you're doing just fine since then. Marsah, you better treat her well >:(((


and tbh, aku selalu envy cara kau jaga diri kau. Kau tahu bawak diri kau, senang nak adapt sekeliling, kau cepat fikir mana betul, mana salah. Tak cepat terpengaruh. Thats why, bila kau ke sapa-sape ke cakap take care, aku sebak sikit. Like they know what my weaknesses are.


titipkan doa untuk aku tau, always.





yang pasal ukhuwah tu,


for sure. sapa tanak



sampai syurga?



tapi, ntah aku rasa sangat tak layak nak cakap pasal ni


and lately aku sangat sensetip bila dengar term ukhuwah ni



susah 😭😭😭😭😭



to be 'that' friend,



but let's just hope for the best, aing~?

lets just casually put it here, shall we?
(kalau gambar dengan amie ke tasha mesti set set baju sekolah hahahah doyai)


and lastlyyyyyyy,


kalau boring-boring waseplah aku,

tapi tak janji akan reply asap hahahahah :p





ekhem, before tu, 







nak belanja apa?  (´・ω・`) 

Image result for divider tumblr

aku perasan pesen Amie dia suka type panjang-panjang kalau nak wish orang, means dia cakappppppp semua apa dia nak, tak ambik lama nak karang ayat sebab dia curhat semua. kalau pesen Tasha pulak jenis short text yang padat. pastu wajib ada quote nak bagi sentap hahahahah.



mirza pulak jenis hb hb je takde emotikon bunga langsung wakakaka nasib la, hati batu nak buat guane walaupun muka sweet nak mampos (halemak ai) tapi tulah stern di dalam huahahaha




future soulmate sila amik perhatian *batuk*

Image result for divider tumblr

Since i'm not good with words, saya mempersembahkan lagu ini; specially dedicated to my two all-time-favourite persons


TashAmie 🌼 (bunga seketol je)


이자리에~

Image result for bts gif happy birthday
byung.

(frust sebab semua ni kena taip balik, blogger bongek)
design by Wanaseoby