おはようございます
Is it worth to regret over something?
posted by Mirza^Husna 12:57 AM 0 comments
Salam alaik.

Image result for bts gif sad
yas kookie u got 'em.



We all have things that we regret.


It is either regret for doing it, or for not doing it.




I once read that says; It is better to regret something you do than to regret something you don't do.




and with my ganglioside that grown swiftly in my brain, 

I declare that this does not apply to all cases yep.


Image result for divider tumblr


and do you know what is my biggest regret?



kalau perasan lah kan, I stopped bloging for whole one year; 2015.



tu, menyesal gila.



form 5 best kot!


banyak benda boleh citer. 



eihhh pastu sekarang dah tak ingat hahahaha.


Image result for divider tumblr

tapi, 


form 4 dengan form 5 ada diari. hahahahah. tu tak menyesal buat (walaupun separuh jalan)


siyes.


kalau tak buat lagi menyesal kuasa dua. dahlah tak tulis blog, takde diari pulak hampagas sungguh.



-------


semalam dok re-read balik diari, takdok keje.



rindu :')))


~HAK '13(saje nak selit gak ahaha) &'14
~experience festaim cakap kat depan
~jamuan pengawas
~main bola sepak kat padang
~kerja kursus SMA
~Kochichan (uhuk) eilemak
~qiyammullail form 4
~main gelongsor kat bukit lelayang
~phase nak move on Amie pindah
~kem UTM Skudai, banjir dengan Tasha
~naqibah usrah (walaupun tak function sgt sobs)
~oral BI volcano ><
~main mimimiamifasomi (tak ingat dah weh lagu dia)
~raya umah Qina, buat pavlova :'D
~kem GHard, tapi lagi rindu yang form 2 punya kot.
~Amie stay umah.
~nangis came-came waktu result spm (menangis kegembiraan i guess? hahaha)


Image result for divider tumblr


so here are some memories yang aku boleh capture dengan my short-term memory ni
dengan harapan momen-momen itu tetap terpahat di hati mengubat rindu.

habis last paper spm. 
gigih pulak gi pb gendong buku tu yang tak tahan tu.


kem UTM Skudai, grup kami firsttttt~ *kembang hidung*
checkpoint kena masak megi, aku buat chopstick.

mirza y sopan giler ni? Cat Face With Tears of Joy on Samsung


power rangers beria plak.

tht smile.

Image result for brainwars app
rindu nak main ni ngan Amie hahahah tibbah.

nak pegi lagi. rindu :'))))

**tak banyak gambo 2014-2015  😭😭😭 banyak je tangkap guna camera, tapi memori hilang (therefore it became a memory) they hate me.

Search Results😭



buat seketika aku bersyukur orang rajin upload gambar kat fb. sebab unless they delete it, the picture is still there. kan? 
btw, thanks taca gigih skroll fb carikkan gambar yang kite nak, 


there i certified that Taca = stalker berjaya! :'D


Image result for divider tumblr


menyesal jugak dulu-dulu reti nak selfie je keje. tak reti amik gambar cinematography (eh jap skang pun tak pandai hahahah)


how i wish we could rewind the time, ey?



i need a time machine~


nostalgic. dulu selalu jamming dengan effa. siap ada buku lirik.


to the extend dance snsd sekali. hahahah eee ngarut.



pastu baru realize kepentingan (tedia hah) ada diari, teringat Ustazah (ala tak ingat, beliau ajar Tafsir form 3) tetiba je tanya


"siapa ada diari?"


majority of the class, tak angkat tangan.


"ee tak bestnya takde diari."


tulis diari takdelah buang masa dan takdelah bagi benefit pun pada dasarnya. tapi still better dari stalk insta crush tengok kpop siang malam sampai pagi bute hah ni nak sentapkan diri sendiri jeni


untuk buat dia 'nampak' manfaatnye kau boleh sendiri kreatif lah.


contoh; tulis balik apa event menarik haritu cem biasa pastu ce tambah apa ibrah yang kau dapat pada hari sekian sekian

sertakan dan kepilkan sekali potongan ayat qur'an atau quote yang sesuai dengan event dan pelajaran pada hari tersebut.


pastu cukuplah. nak suh buat banyak-banyak kang ko buat sekerat jalan je



nice kan? dah siap diari throwback islamik kiter hahahahah nama cam menjual agama.


gurau je.


oh hah. give the diary a name.


'Momento.'


euw clichenyeeee. eh ni contoh sahaja. nak bagi vogue-vogue nanti korang curik idea i plak


Image result for divider tumblr


oh ye, kena ada both diari dan blog tau! (untuk jaminan 100% no regrets will occur) asalkan jaga bebaik.

sebab blog dengan diari lain. diari detail lagi ufufufu~


diari ni la yang orang dok sibuk-sibuk curik baca.


blog yang public ni buat takkesah.

Image result for divider tumblr

sebagai pengakhiran, nak buat sentap sket


biarlah menyesal kat dunia, jangan menyesal kat akhirat.


ok bye. 잘 자~


No regrets, just lesson learned. 
-anonymous


baru ingat sebab kenapa stop blogging. sebab laptop rosak, pastu waktu tu baba ganti dengan ipad. nak blogging memang tak best ah, takde keyboard. pastu sekarang nak keyboard lain plak hahahaah *kening kening* eh bai.
Hi?
posted by Mirza^Husna 8:41 PM 0 comments
Hi just a quick post because my fingers feels like dancing....


Image result for namjoon dance gif
somehow remind me of a squid. cute version.



Related image
sedap version.


ok, cut the crap.
Related image
You know what, although aku jarang update post aku selalu je bukak blogger. Selain daripada suka stalk blog sendiri, banyak jugak post aku taip, tapi semua draft heheheh dan lagi satu sebab aku login blogger; aku suka cek stats.


saje nak pantau bape orang bukak blog aku, post mana dia baca, today, this week, this month. 



hahahah inilah dia.


no. bukan taksub dengan diri sendiri ok. 



and lately the number has been rising quite rapidly.



dunno nak rasa happy ke terrified.




hhahahah, yelah ade jugak orang sudi nak baca citer aku sobs sobs *hembus hingus*


but at the same time, i feel my privacy/personality has been invaded.


for me, blog is where i being myself.


yup, so far.


sebab aku mana pernah expose link blog ni openly. ok except kat twitter where almost nobody i knew follows me there. yap



bukanla nak cakap kat insta aku hipokrit ke menda, tapi aku jaga sikittttttt aa benda apa aku post, kat blog ni aku jenis sukahati je tak tengok kiri kanan huhuhuhu tak tahu la baik ke tak baik 👉👈



i mean kenapa ada pengecualian kan?



maybe sebab nawaitu aku ada blog kot? hahaha idek what im trying to say.
Related image
Oh yes, back to the point whereeeeeeeee i said hah the number has grown tu kan pastu tengok la kan dia bukak post yang mana



guess what



post 2011 punya 



T_________________T




idc if it is tasha ke amie (tbh i care a bit) or anyone that might be, wehhhhhhhh i;m so embarassed of myself 


my post back then is really hard to comprehend hahah (if i found myself in the past, i would tarik her hair and told her to not do such things) 


walaupun aku tak wempitz 


it makes no sense at all.


haih.


orang akan cakap, hah delete la post alemak.



but knowing me, i'm very sentimental.


sayang nak buang (kejadah mirza)




lagipunkalaubuangtakdelabuktiakustartbloggingsince2011hahahahahtujesenanye

Image result for bts embarrassed gif


but tbh, i've already deleted some of the post, and left only the less-cringy-post-yet-still-cringy post.
Related image
anewai, thanks people sebab baca post aku yang merepek dan tak matang langsung. maybe you shud leave a comment too hahahah *wink wink*
design by Wanaseoby