おはようございます
🤙🏻 (current favourite hand emoji)
posted by Mirza^Husna 11:17 PM 0 comments
Salam alaik.


Related image
so bored, yet so many things to do.


nak post, tapi taktau nak post apa. 




taknak buat assignment, tapi tahu kena buat assignment.



ergh, so complicated  (😒 eleh ko yang mengkomplikatedkan keadaan)

Image result for divider tumblr


you know what things i hate the most?




orang yang suka merendahkan orang lain.





tak suka.






pantang.






eyyy.


Image result for divider tumblr




"awak punya assignment tajuk yang mana?"





"soalan 7."




"eh tapi soalan awak senang."




"awak okey ah case awak senang."



-----



EXCUSE YOU. *insert lempang sebiji*




first of all, ko tak buat research lagi dah sesuka hati nak cakap keje orang lain lagi senang dari kau. banyak cantaik.
betul la kan orang kata, semakin banyak tuntut ilmu, semakin rasa tak pandai. which mean ko ni kurang cerdik kalau nak kata orang lain punya keje lagi mudah nak dicompare dengan kau, walaupun ko pun senanye takdelah tahu sangat pasal tajuk tu. BACA JE CAM SENANG (maroh ni maroh)



and,




aku boleh terima kalau soalan kita tu markah dia beza sangat, ni sama kot markah nya. mesti lah tahap kesusahan tu lebih kurang je.



lagi pun ko yang first pilih tajuk tu, dahtu nak claim susah la ape la. ek adoyai, salah sendiri la??? lain la kalau dapat random ke boleh la jugak nak tadah telinga dengar complain.


-----


budak syariah pulak,



"korang ok lah, in english, kiteorang arabic."





oh mai.

Image result for divider tumblr

ni contoh eh.



(berdasarkan experience lol)




tu yang sama course tau. cuba lain course, laaaagilah

(aku assume orang yang bersifat seperti contoh di atas adalah orang yang berkebarangkalian besar bersifat seperti contoh di bawah in general)



"ala course korang senang lagi, takde banyak presentation, banyak research JE. kami both research dan presentation. tak masuk debate lagi."



omgeee, budak law memang kerek eh



kalau ceni je dialog kau, nescaya mundurlah hahahaha

Image result for divider tumblr



I was like whut kind of bullshit are you talking abt meh. It is undeniable la yang laws tu susah, professional course bla bla bla and what not.


But, doesnt mean ko ade lesen nak pandang rendah course lain. Tak bermaksud kos diorang tu senang kacang goreng tahap takde kesusahan langsung. Nak kata kos ko jelah yang susah gilagilagilagila nak mati sape suruh amik law??? hah.




eh kamon lah


adoi


nama pun belajar, mana ada yang senang.




tak kiralah bidang apa-apa pun, setiap bidang ada susahnye.





ko dengan sifat ko tu, for the sake of others; pls change that.



kalau taknak orang lain underestimate kau, tolong jangan underestimate orang lain. k tuje.



as simple as that.

Image result for divider tumblr

Image result for bts annoyed gif

Mental koyak.
posted by Mirza^Husna 11:13 PM 1 comments
Salamun alaikum alaikum khair~


Yo! Safely registered and enrolled in degree life semalam kelmarin. Mood stabil setakat ini, SETAKAT INI. 

Ceritaaruf was hectic. Well, the schedule were kinda ok. But the road, perjalanan nak ke hall, masjid tu pehhh nak tercabut kaki (nearly 1 km ko gile) I'm okay nak jalan jauh, serious ok but with heels, hell no man. 


the heels kills me.


pegi kelas pun dahla kena pakai kasut formal (kalau rebel boleh je pakai sneakers), nak nangesssss i miss my comfy sport shoes and sneakers  (⌣̩̩́_⌣̩̩̀) 


silap haribulan gi kelas naik grab je hah

Image result for bts oohh gif
lost puppy found.

Image result for divider transparent
Dapat Mahallah Sumayyah, blok H. Roommate ok sume, for now. still dengan Erin. lagi dua orang senior sebab mostly bilik yang ade kosong 2 compartment sahaje. kawtim dengan Alia dengan Qilas but takde rezeki nak sama bilik. huhuhuhu


design bilik dia samaje macam UKC dulu. but spacious lagi. meja lagi besar, ade laci meja, katil ade laci katil, ade lampu belajar. hujung katil pun ade ruang lagi nak letak bakul laundry and luggage.


cey sama macam UKC macamlah aku pernah tunjuk UKC camne.



but, sini takle pasang tapestry. kwang kwang kwang. tapi oklah at least dinding dia *quite* putih. and blok dia square, tengah kosong. so boleh bernafas sket. UKC dulu bentuk E and tertutup. bukak tingkap nampak hutan. Tadaaaa, seram tak? tak pun.


and sejuk!


kalau waktu subuh tu almost 25°C.



prrrrr~

w Erins. comei kan kami, ni candid tau wahahah. ek eleh


pastu best toilet jarang penuh, walaupun toilet dan sinki cuma ada tiga. kat UKC eventho toilet UKC ade 6 shower dan toilet (tapi mesti ade satu dua toilet yang takde orang guna langsung --') tapi satu level almost 10 bilik, tak campur blok lain yang takde tandas dan terpaksa menumpang blok yang ade toilet.

so bila kau jenis berak slow and steady sambil berangan (aku) sangat best sebab tak rasa guilty dan pressure sangat sebab orang tunggu lama kat luar wahaha.


apeni talking about shit.

le friendssssss

Image result for divider transparent
barely even starting the lecture, but i oredi feel the burden. harini banjir. for the first time, in Gombak. wuuhuuu its not even 2 weeks mirza, tapi dah koyak doyai.


memula banjir waktu kuliyyah breifing apetah Dr. bagi speech tapi sebak gila ya ampun. toink, jatuh air mata guwa yang mahal hahahah tetengah conference room tu ya Allah maaflah sesape yang menyaksikan (which i think no one did kut i'm good at acting)


harini bizi, keluar 8 pagi, balik mahallah pukul 6. yea, standard ah kan, tapi ntah sebab mental tengah koyak so cam penat gila and moody.

lepas asar, (asar pukul 6.30, lagi satu sebab kenapa mental macam tisu sangat) pastu tido (again, makruh tido) sampai maghrib. bangun mandi, tengah mandi pikir ape tah nangissssssssss sok sek sok sek dalam bilik air.


solat maghrib pun sok sek sok sek.



serabut.



pastu tetibe nak call umi.



fun fact, aku takpernah call, waktu cfs. yup, reality hurts. 16 bulan kat cfs takpernah call umi, baba, aten. except mereka yang call dulu.



entahlah. aku bukan jenis expressive. tak geti nak citer kat orang camne, tak rasa kepentingan nak citer haaaaa



and tanak risaukan ummi baba dengan peel anak dia yang tahpape tu.



pastu, kalau selalu call, nanti bila cuti sem dah takde cite haaaaaaa kan tak best tu.



tapi siyes ah, teruk gila kan.




pastu tadi malam tadi festaim call, lepas je tup end call, rasa macam lapang sangat dada. rasa beban tadi tu tetiba terangkat camtu je


tohler



i think korang faham je, aku je ni ha yang festaim rasa.



so, jangan jadi macam aku. its no good. azam sem ini ialah to call my parents my family more frequent inshaaAllah murni tak azam? wahaha


good daughter, 2018. go go! lol

Image result for divider transparent
ok bye.
design by Wanaseoby