おはようございます
October: Let's walk on a flower path together!
posted by Mirza^Husna 9:21 PM 0 comments
Salamun alaik!


Hihi, final exam dah habis, sekarang road to degree pulak. Doakan saya ye, tayang-tayang temua 🙈 (absence of tongue alert)

Image result for divider tumblr

Harini birthday Amie,

Related image

aku takdelah eksaited sangat :p tapi sebab Amie dah beria wish aku, jadi aku kena lah beria jugak kan hahahah


Caution; read at your own risk. I'm not a sweet talker, sebab pesen suka perli orang dan cakap ikut sedap je so nak sweet sweet ni em bye hahahah


Image result for divider tumblr


First and foremost, sorry sebab tak reply wasep berkajang kau tu sampai kesudah 😂 both sengaja dan tak. Hm boleh eh gitu.


tapi apapun, aku sangat speechless sebenarnya waktu tu. Sebab text kau just pop into my notification at the right time. Serius, just what I need. 


tak perlulah aku nak petik isi kandungan wasep kau tu kat sini, tapi aku sangat ingat waktu tu aku serabut gila. stress, penat, emo, confuse dengan diri sendiri, futur; lifeless; mayat hidup 


dan that text yang meleret bagai nak rak tulah yang bagi semangat. pada waktu itulah.


hahahhah biasalah, bila dah baca banyak kali feel dia makin lama makin hilang :p



so sekarang aku kenalah reply balik kan, 


Image result for spongebob one month later
(dahsyat gila, sebulan lepastu baru nak reply kalau pakwe 
ni mesti dah clash)


--------------------

First of all, 생일 축하해, 제 친구~
Happy 19!
May Allah bless for the past 19 years and many upcoming years. 
Have a blast!

maka silalah jadi seperti seorang yang berumur sembilan belas wakakaka.
no jk, being childish sound more like you.


Terimakasih sebab hadap aku selama +/- 9 tahun ni. Hadap badmood aku, emo aku, idea jahat aku, 
meraban aku, merajuk aku, (bila ingat balikkk pergh aku pun nyampah dengan diri sendiri) orang-
orang yang hati kental je berjaya survive :p 


and seriously, aku tak pernah imagine pun after all this time kau antara the person yang aku treasure sangat-sangat,


maka,

jeongmal, I appreciate it  💖 *insert hearteu emoji*


I also want to say sorry for all the wrongdoing that I've ever made, intentionally or not. Alah, kau dengan aku bila jelah tak gaduh en?



Life must has been tough. It still is though do, tapi tulah nature belajar.
Its alright untuk rasa penat, letih pun normal lah tu.
But, dont give up on your dreams, ok? NEVER.

 Keep reminding yourself kenapa dan tujuan kau ditempatkan disitu. renew niat hari-hari.


untuk belajar for the sake of Allah.


jangan serik belajar,
sebab hidup tak pernah berhenti mengajar. :)


you still have a long way to go, girl.
So, heads up! ガンバート!!!


aku tahu kau kuat! I mean c'mon look at you today.



jaga diri, take care kat sana. dan dimana-mana hahaha apeni. It is almost 2 years since form 5 kan?
I hope you're doing just fine since then. Marsah, you better treat her well >:(((


and tbh, aku selalu envy cara kau jaga diri kau. Kau tahu bawak diri kau, senang nak adapt sekeliling, kau cepat fikir mana betul, mana salah. Tak cepat terpengaruh. Thats why, bila kau ke sapa-sape ke cakap take care, aku sebak sikit. Like they know what my weaknesses are.


titipkan doa untuk aku tau, always.





yang pasal ukhuwah tu,


for sure. sapa tanak



sampai syurga?



tapi, ntah aku rasa sangat tak layak nak cakap pasal ni


and lately aku sangat sensetip bila dengar term ukhuwah ni



susah 😭😭😭😭😭



to be 'that' friend,



but let's just hope for the best, aing~?

lets just casually put it here, shall we?
(kalau gambar dengan amie ke tasha mesti set set baju sekolah hahahah doyai)


and lastlyyyyyyy,


kalau boring-boring waseplah aku,

tapi tak janji akan reply asap hahahahah :p





ekhem, before tu, 







nak belanja apa?  (´・ω・`) 

Image result for divider tumblr

aku perasan pesen Amie dia suka type panjang-panjang kalau nak wish orang, means dia cakappppppp semua apa dia nak, tak ambik lama nak karang ayat sebab dia curhat semua. kalau pesen Tasha pulak jenis short text yang padat. pastu wajib ada quote nak bagi sentap hahahahah.



mirza pulak jenis hb hb je takde emotikon bunga langsung wakakaka nasib la, hati batu nak buat guane walaupun muka sweet nak mampos (halemak ai) tapi tulah stern di dalam huahahaha




future soulmate sila amik perhatian *batuk*

Image result for divider tumblr

Since i'm not good with words, saya mempersembahkan lagu ini; specially dedicated to my two all-time-favourite persons


TashAmie 🌼 (bunga seketol je)


이자리에~

Image result for bts gif happy birthday
byung.

(frust sebab semua ni kena taip balik, blogger bongek)
Outro: Him
posted by Mirza^Husna 11:50 PM 0 comments
Salam alaik.

Image result for bts gif
y so flawless mayn.


currently listening to Love Yourself: Her secara harom di youtube.


so sebab terinspirasi, maka terhasillah ini.

Image result for divider tumblr

Mirza dah jatuh hati.

















HAHAHAHAHAHAH.








ik its not like festaim nak suka orang ke apa







tapi festaim suka orang bukan sebab muka dia.






paham tak?





Image result for divider tumblr


u can deny, but mengaku jelah kita suka someone firstly mesti MESTI sebab muka.



그렇지??


ngaku aja deh.



ada 3 stages bila aku cam adore orang; cewah macam stages of tafakkur pulak. tapi tulah ni tafakkur amende ni ha


first stages; suka sebab features


second; suka sebab karakter/personaliti


third stages; dua-dua ok, baru boleh declare suka betol lah hahahahah adoyai.


Image result for divider tumblr


tapi kan, this people, festaim aku cam terpana (excuse my language ya Allah meremang bulu armpit) tengok dia (muka tak hensem pun) tapi sebab dia pakai kopiah PEGI CLASS.



jarang, siyes jarang. even uia, even irk sekali pun apatah lagi laws en lagi rare ah nak jumpa.




pastu mata dia, jaga giler. hahahaha ish ko pulak tak jaga mata eh gedik bebeno.


tapi cara dia jaga tu bukan macam tunduk doplohpatjam, dia tengok je muka pempuan (bersebab sahaja ye) tapi cara dia tengok tu tengok yang cool, tengok tanpa feeling


haaaaa



pastuuuuuuuuuuuuuu




sangatla perform dalam kelas



speaking tak berhabuk sangat, tapi jelas dan lantang





very stern one.




cam uwau.

Image result for divider tumblr

pernah kerja dengan dia




adore lagi sekali.




leadership serious power.


kalau ahli tak respon, 


"korang okay tak?"

"apa progress? boleh ke?"





jenis lelaki boleh diharap  ლ(´ڡ`ლ) hahahah







plus point adalah he pegi sejid.





ada satu hari kelas malam, datang kelas berbaju melayu + kopiah. 




. (づ。◕‿‿◕。)づ  tak cair lagi?


Image result for divider tumblr

tak lama lepas tu dapat tahu




dia ada kapel. hahahahahai




tak broken pun, sebab i think he still have my respect.



sebab bukan background budak agama, so kapel kira biasa. 






Image result for divider tumblr


lepas dapat tahu he kapel, serius rasa oooo budak pakai kopiah pun taleh caya.




cam tak adil gila nak sesuka hati je nak judge dan melabel orang.



so i came with a conclusion, don;t hate on people just because they sins differently.


bcs at the end of the day we all commit sins, so adil ke nak hate on people because of their sins? 



Related image
langsung tak *flips hair*

design by Wanaseoby