おはようございます
Mental koyak.
posted by Mirza^Husna 11:13 PM 0 comments
Salamun alaikum alaikum khair~


Yo! Safely registered and enrolled in degree life semalam kelmarin. Mood stabil setakat ini, SETAKAT INI. 

Ceritaaruf was hectic. Well, the schedule were kinda ok. But the road, perjalanan nak ke hall, masjid tu pehhh nak tercabut kaki (nearly 1 km ko gile) I'm okay nak jalan jauh, serious ok but with heels, hell no man. 


the heels kills me.


pegi kelas pun dahla kena pakai kasut formal (kalau rebel boleh je pakai sneakers), nak nangesssss i miss my comfy sport shoes and sneakers  (⌣̩̩́_⌣̩̩̀) 


silap haribulan gi kelas naik grab je hah

Image result for bts oohh gif
lost puppy found.

Image result for divider transparent
Dapat Mahallah Sumayyah, blok H. Roommate ok sume, for now. still dengan Erin. lagi dua orang senior sebab mostly bilik yang ade kosong 2 compartment sahaje. kawtim dengan Alia dengan Qilas but takde rezeki nak sama bilik. huhuhuhu


design bilik dia samaje macam UKC dulu. but spacious lagi. meja lagi besar, ade laci meja, katil ade laci katil, ade lampu belajar. hujung katil pun ade ruang lagi nak letak bakul laundry and luggage.


cey sama macam UKC macamlah aku pernah tunjuk UKC camne.



but, sini takle pasang tapestry. kwang kwang kwang. tapi oklah at least dinding dia *quite* putih. and blok dia square, tengah kosong. so boleh bernafas sket. UKC dulu bentuk E and tertutup. bukak tingkap nampak hutan. Tadaaaa, seram tak? tak pun.


and sejuk!


kalau waktu subuh tu almost 25°C.



prrrrr~

w Erins. comei kan kami, ni candid tau wahahah. ek eleh


pastu best toilet jarang penuh, walaupun toilet dan sinki cuma ada tiga. kat UKC eventho toilet UKC ade 6 shower dan toilet (tapi mesti ade satu dua toilet yang takde orang guna langsung --') tapi satu level almost 10 bilik, tak campur blok lain yang takde tandas dan terpaksa menumpang blok yang ade toilet.

so bila kau jenis berak slow and steady sambil berangan (aku) sangat best sebab tak rasa guilty dan pressure sangat sebab orang tunggu lama kat luar wahaha.


apeni talking about shit.

le friendssssss

Image result for divider transparent
barely even starting the lecture, but i oredi feel the burden. harini banjir. for the first time, in Gombak. wuuhuuu its not even 2 weeks mirza, tapi dah koyak doyai.


memula banjir waktu kuliyyah breifing apetah Dr. bagi speech tapi sebak gila ya ampun. toink, jatuh air mata guwa yang mahal hahahah tetengah conference room tu ya Allah maaflah sesape yang menyaksikan (which i think no one did kut i'm good at acting)


harini bizi, keluar 8 pagi, balik mahallah pukul 6. yea, standard ah kan, tapi ntah sebab mental tengah koyak so cam penat gila and moody.

lepas asar, (asar pukul 6.30, lagi satu sebab kenapa mental macam tisu sangat) pastu tido (again, makruh tido) sampai maghrib. bangun mandi, tengah mandi pikir ape tah nangissssssssss sok sek sok sek dalam bilik air.


solat maghrib pun sok sek sok sek.



serabut.



pastu tetibe nak call umi.



fun fact, aku takpernah call, waktu cfs. yup, reality hurts. 16 bulan kat cfs takpernah call umi, baba, aten. except mereka yang call dulu.



entahlah. aku bukan jenis expressive. tak geti nak citer kat orang camne, tak rasa kepentingan nak citer haaaaa



and tanak risaukan ummi baba dengan peel anak dia yang tahpape tu.



pastu, kalau selalu call, nanti bila cuti sem dah takde cite haaaaaaa kan tak best tu.



tapi siyes ah, teruk gila kan.




pastu tadi malam tadi festaim call, lepas je tup end call, rasa macam lapang sangat dada. rasa beban tadi tu tetiba terangkat camtu je


tohler



i think korang faham je, aku je ni ha yang festaim rasa.



so, jangan jadi macam aku. its no good. azam sem ini ialah to call my parents my family more frequent inshaaAllah murni tak azam? wahaha


good daughter, 2018. go go! lol

Image result for divider transparent
ok bye.
냄새.
posted by Mirza^Husna 12:11 AM 0 comments
Salam alaik.

ever since i template(d) my post to have bts faces in every post, i can not run from contemplating myself whether to get this gif or that gif. haih, y i love torturing myself.
Image result for divider tumblr

Image result for bts smell gif
broke ppl cant relate.

i dont know if this only me or orang lain pun sama, tapi i am very sensitive to scent.


orang selalu cakap i have a keen eyes kan,

aku boleh cakap i have a keen nose


hahahahha masuk ke tu? tah.
Image result for divider tumblr

aku start perasan bende ni ade satu hari tu, pegi pasar nak beli toiletries. 


saje nak bau-bau sabun, lol pegila bukak botol sabun cium satu-satu, lalu pada waktu itu botol sabun lifebuoy merah



bau~




eh 



asal macam teringat something ni?




tak tau ni deja vu ke apa, tapi bila bau lifebuoy merah, memory aku macam terflashback kat satu peristiwa ni.


and bau tersebut membuatkan aku sebak hahahhah lol


takla sebak mana, tapi just 


rindu suasana dan perasaan pada ketika itu hahahahahalemak ai



yang aku sangat pasti cane boleh terflashback tu sebab waktu 'peristiwa' itu berlaku aku pakai lifebuoy merah so bila bau balik, peristiwa-peristiwa yang berlaku cam boleh replay balik dengan bau



idk, pelik ke woi


atau aku ni gifted hahahah pui



pastu skang (dari dulu) memang elak pakai lifebuoy merah sebab taknak memori tu terganti dengan memori lain walaupun sukeeeeee gileeeeeeee bau dia huhuhu


and kalau kat mahallah en, bila bau orang mandi pakai sabun ni terus tutup idung kuar toilet cepat cepat, punyalah effort dia nak reserved kan kenangan melalui bau tu adoila

Image result for divider tumblr

and tabiat aku (ever since then), aku takkan guna the same product yang bau dia ada sentimental value kepada aku. which explains why i use varieties kind of brand dan tak stick kepada satu product sahaja except for facial wash.


sebanyak mana bau, sebanyak itulah boleh aku simpan kenangan lololol


aku boleh ibaratkan bau ni umpama pendrive aku yang mace-mace rupo, dan every pendrive retain different memory 

so whenever aku akses pendrive tersebut, minda aku telah throwback kepada timeline itu


yeah, cenggitulah dia kuasa hidung mirza.

Image result for divider tumblr

dan post ini actually dibuat untuk memberi shout out kepada bau-bau yang memorable. ever you curious how much gigabytes hidung aku boleh simpan?? lol u shall now.


1. Deodorant Nivea (white)
phase budak baru masuk teen. my very first deodorant, dipakai waktu form two. aku palinggg ingat kem SMRA kat Savannah Hill, Amie jatuh macam nangka busuk depan dorm banin. Yea, memori betul kan hahahah

1.2. Biore (silver)
my very first facial wish. honourable mention walaupun takde spesifik event untuk diingat. just bila bau, macam oh nilah dia first pencuci muka aku huhuhu rindunye lol. Memang Biore silver ni aku pakai sekali je, next next nye aku pakai Biore gak tapi wane lain. Tapi sekarang pakai Hada Labo ok ade sesape tanye?

2. Silkygirl Parfum (Cool)
skang dah tak wujud dah perfume ni, tapi botol dia aku still simpan. so boleh bau sikit-sikit lagi hahaha. along with the deodorant, form two gak. tapi bila bau ni teringat crush sewaktu form two lulz (tatahu cane boleh terseparate plak dgn bau atas en tah) ya Allah zaman angau gila-gila taktahu nak cakap apa. bau ni bau yang paling mengingatkan aku kepada kebengapan ketidakpandaian zaman lampau.

3. Syampu Zaitun Dalan
pindah rumah, 2013. waktu tu guna bilik air bawah. so sabun syampu semua satu je. pakai je la apa yang umi beli tanpa mempunyai pilihan hahaha. sekarang semua sabun syampu nak sendiri sebab dah besar nak ade sabun sendiri (lol?) lagipun umi still pakai syampu tu so i tanak

4. Bedak Prickly Heat (merah)
2015. Kem GHard. Sepanjang kem tu memang pakai bedak ni je. Amie bawak, ahaha tak malu en pakai bedak orang. Eh sebab guwa memang jenis tak pakai bedak, so haruslah pinjam wahaha. Ingat lagi, aku cam magis nya bedak ni, asal dia berangin, sejuk woi bila pakai. Bila rimas sebab tak mandi masa kem, bedak ini sangat membantu. Tin bedak dia pulak, vintage gila.

5. Enchanteur Paris (biru)
Zaman form five. Waktu rajin nau solat dhuha, hahahah which sekarang makin kurang buat aih. Ingat sebab kan pakai perfume kan kat pergelangan tangan, bila ambik wudhu' air jadi bau perfume sekali tau hahaha terkejut tite tetibe air wangi lol. Memori solat zohor takde, sebab kalau pukul 2 biasanya perfume dah tak bau, biasalah minyak wangi murahan ufufufu.


5. Dynamo (kuning)
First sem kat CFS. Bau yang paling haru dan sendu, selari dengan emosi pada ketika itu. Hahahah siyes.

6. TOP (pink)
Related image
not this. but, congrats u made it to my post hahah

 kongsi duit beli sabun basuh baju dengan syipah. nilah bau dia. hahahah rindu. basuh baju sama-sama. walaupun mesin basuh yang basuhkan hahaha. syipah suka basuhkan baju orang, balik-balik kelas tengok bakul laundry kosong. sekati jeeee tau

7. Dettol (orange)
bau Jia 😢😢 teringat since cuti sem ni aaa, sebab saje nak pakai dettol pulak. ingatkan bau kita je kita ingat, ni bau orang pun kite ingat 😅 (dah pesal guna kita pulak ahah) naik degree dah jadik ex-roommate 😢😢 pasni nak fangirling dengan sape 😢😢 oh ye, blame me coz I had successfully persuade (more to drag i guess) her to be a part of ARMYs hahahah.

Image result for divider tumblr

kalau perasan, semua memori bau aku ni start waktu secondary. yelah start menengah baru belajar nak wangi-wangi ni lol. waktu sekolah rendah bau telor (siyes korang perasan tak budak kecik bau telor tak sukaaaaaaaaa bau baby je sedap) ketiak masam je eeeeeeeee


dulu time kecik-kecik baba selaluuuu beli sabun palmolive lavender tu eeeeeeee tak suka betol bau dia. jadi memori bau tu tak berapa meriah la jadi ape aku nak cakap ni abaikan lah. ok



lagi satu, bila pergi rumah orang. rumah amie ke tasha masuuukkk je, ok ha betullah ni bau amie/tasha. hahahah even pakai perfume apa pun, bau rumah lagi kuat melekat kat badan.


just make me wonder, kalau aku bau apa. bau kucin busuk kot hahahahah memang tak dapat disangkal lagi.

image
u such a meme. twi♥y




post aku makin merepek dan annoying kan, takpe aku suka 🤭🤭🤭

sorry annoying banyak "hahahah" fake je tu, padahal muka toya depan laptop "hahahah".

design by Wanaseoby