おはようございます
Cerita Part 2
posted by Mirza^Husna 11:42 AM 0 comments
                                   Salam and Hello readers blog Kisahku Hidupku ni :))

     Dah takde tu my mum drive pulak gi Tesco Extra demi menggembirakan hati anak dia yang sorang tuu ... Tiba - Tiba ! .. Dia terdengar bunyi sesuatu .... Jeng, Jeng , Jeng ..  Perut dia dah menyanyikan lagu tanda minta diisi . Then , kami pun pergi ke food corner . Aku dengan sis kongsi Hot Plate , takut tak habis :) My mum order western food , then , Air pulak kami order Fresh Orange and Lemon Blended gitu arr , tak ingat .

    Makan , Makan , Makan ..  Kami pun gi tingkat atas masuk kat Pasar Raya dia . Masuk , Masuk carik kasut jumpa Kasut Jazz , cantik la jugak. But tak jumpe saiz besar sangat . Apela nasibb . Kaki aku kan comel + kecik haha. Bangga sekejap.

   Then carik beg , tengok-tengok not interested .. my mum carik benda lain. Then kat satu tempat jumpa lagi satu tempat beg lagi macam budak besar punya laa coz yang tadi tu katun-katun belaka . So , i"m found ungu Polo . My sis nak beli beg warna coklat cair macam agak rock haha. My mum tak kasik coz nampak cam burukk . Wahaha .

  Then tak jumpa kasut kat Tesco carik kat Jusco Tebrau pulak , Sebab Jusco kan Gedung Kasut (Eh)? Yeke ? Ah. Lantak. Carik-Carik jumpa satu kedai kasut , masuk .. keluar balikk. Kenapa ? Hehe , usual , takde saiz , 3 yang paling besar huhu . My shoe saiz 1 kakak ..

  Then pergi Bata pulak , hmm , not my taste kuang , kuang , kuang .. my mum said " ade je kasut , but cerewet sungguh " =.= nak buat macam mane.. Pastu my mum feed up .. Pergi Harris beli Novel ! Yeay .

 Aku pun berlari sebagai budak perempuan 12 tahun yang putus fius sebab nak carik novel Impiana ! Cepat-cepat huh , huh . Penat .~ Akhirnyaa , hancur luluh hati dia coz Impiana takde . Dia pun buat mulut cam tupai sebab tak dapat makan kacang.. >.<

  Then I said la kat my mum , dialognya lebih kurang macam nii .

Aku : Alaa , takde pun Novel Impiana , dah la tuu ... Novel lain pun tak best Huh , kata ada kat banyak novel kat Harris ? Confuse Eden..

My mum : Laa , buku ni best tebal pulak tuu . *sambil mebelek-belek buku Dear Yayah The Series


Aku : Haa ? Boleh ke ?

My Mum : Boleh laa , Kenapa pulak tidakk ?

Aku : Emm , Boleh la nii .

  Pergi kaunter bayar novel tuu , tak mahal 39 + jee . Padan la dengan novelnya yang tebil bagai nak ape tuu ... Nak tengok tak buku tu ? Wait eaa ..



                                                                 Dear Yayah xD.




   Tu laa , Dear Yayah , xD. Kat dalam tu dia ade kasi percuma poskad :) Best laa , jugakk . Time aku update ni dah habis bace dah .. Laju tak ? Nak tau tebal dia camne ? Macam kamus Dewan But ni besar sikit. Huahua ..

  K la readers , see you at next post yeh ? Adioss , Wassalam.

P/S : Walau se "BEST" mana pun Dear Yayayh ni tetap tak boleh lawan Impiana ! xD. If Farihah Iskandar baca ni abiss but U Two are my favourite author . Tak lupa jugak Hlovate best jugak novel yang ditulis oleh dia..

Labels:

design by Wanaseoby