おはようございます
Sometimes ...
posted by Mirza^Husna 9:37 AM 2 comments
                             Salam and Hello readers blog Kisahku Hidupku ni :))

                                                                           *tengok ape tu ? :))


   Haritu , aku baca satu novel tu tajuknya " Aisya  Budak Hostel " . Lebih kurang macam tu la , aku ni pelupa orang nya . So terima kasih kepada Ainur yang telah kasi aku pinjam , hekhek .

  Kat dalam buku tu ada la pasal love love sikit . Ceyh ! Tapi takpe abaikan , yang aku nk citer sekarang ni pasal speech kt dalam novel tuu ...

  Dekat akhir-akhir buku tu ada satu speech tau . Best sangat ayat dia , nak baca ? Jom kita baca kat bawah .. Aku tukang salin jee .


Sometimes Allah breaks our spirit to save our soul ,
Sometimes Allah breaks our heart to make us whole .

Sometimes Allah allow pain so we can be sronger ,
Sometimes Allah sends us failure so we can be humble .

Sometimes Allah allow illness so we can take better care ,
Sometimes Allah takes everything away so we can learn the value of everything .

He gave , make plans but understand that we live by Allah grace ..

                                .............

Now baru aku sedar , Allah takkan kasi ujian kat kita if kita tak mampu hadapi .
Allah kasi ujian yang kita boleh hadapi je . *ceyh macam alim je kan ? :P

   K lah readers , ada kerja lain nak buat , nanti sambung lagi okay ? Wassalam , wish you a Happy Holiday !
*baru sekarang ke nak cakap ? 

Labels:

design by Wanaseoby