おはようございます
Asal Patriotik Sangat ?
posted by Mirza^Husna 9:12 AM 0 comments
Heyy Pepps.

Tempat : Hospital
Masa   : Erkk. Kena ke?
Watak : Aku , Sissy. Lol.

 Aku tengah melayan cerita kat TV yang tak berapa nak best, dan di tambah pulak dengan siarannya yang tak begitu jelas lagi suram. Dengan stail duduk yang begitu ......... err... tak payah cakap lah.

 Fine.

 Cerita tu habis. Iklan la kan? Layan la lagu  SATU MALYSIA tu. Hesh. Tak tau ke? Alatuk, kesian lu kan?

 Meh cek tunjuk.




 Ni la lagu dia. Kenal dah? Bijak betul korang. Kejap je dah boleh pick-up. Kan? Eh, ni puji ikhlas. Grr. Apa tadi? ...... Oh ha.. Iklan. Lagu ni la. Tengok shiok-shiok layan lagu ni. Tiba-tiba terpacul keluar ayat ni dari mulut.


           " Aku rasa bertuah sangat dapat lahir kat Malaysia. "

 Fine. Ayat skema siapekah? Sekali dengar bunyi macam whatthehal ? Tetiba je. Macam erkk ! Ok, seterusnya. My Sissy menyampuk. Ok, tak menyampuk pun. Memang aku nak cakap kat dia en?

                     " Ek ? Sejak bila kau patriotik sangat ni ? " 

 First, soalan aku. Salah ke ? Erghh. Gaya macam dah buat kesalahan membunuh je. Apekehal..? Oh ok, actually takde lah teruk cenggitu.

  Setan mana lah yang ajar aku cakap macam tu. Heshh. Mana ada. Aku yang mengajar diri aku cakap macam tu.

  Entah lah bila aku dengar lagu tu kan rasa macam. Sayu je. Tah macam terharu. Apa yang aku terharu pun aku tak tau. Urgh makin ditanya soalan ni rasa macam nak gila je.

 Pandai betul la budak-budak LimKokWing buat lagu. Macam boleh tangkap leleh je dengar. Eh ape aku cakap tadi? Budak-budak? Erk terlepas. I mean abang-abang, kakak-kakak. Aku kan still lagi seorang budak kecik yang ...... isi tempat kosng dengan jawapan yang munasarawak.

 Mula dah. Start merapu. See you next time. Daa.

P/S : Baru aku perasan time ada lagu 1 Malaysia je kan, aku akan kuatkan volume. Gaya macam tak pernah dengar je. Jakun.

Labels:

design by Wanaseoby