おはようございます
Belajar biar Berguru.
posted by Mirza^Husna 6:46 PM 0 comments
Heyy Korang !

 Since masih dalam minggu Hari Guru kan kan kan, walaupun citer ni takda lah berkaitan dengan Hari Guru eheh. Andand cerita ni takdak kaitan diantara yang masih hidup ataupun MATI. Amboi, kasaqnya bahasa ! Yelah yelah, MENINGGAL. :)

Cerita pun bermula, eceh asal skema no kau? Biarlahhh.

Pak Mat : Si Suami (CEHH)!
Hasanah : Isteri Pertama
Aminah : Isteri Kedua

 Pak Mat ni asalnya seorang yang like jahil KOT. Kira macam buta agama senang. Then, dia pun bertaubat. Dia tak belajar dengan mana-mana Imam, dia just ingat-ingat balik je apa yan g cikgu dia ajar time dia sekolah agama dulu.

 Yang lain dia just tokok tambah.

 Nak dijadikan cerita, satu malam ni dia solat Maghrib dengan dua-dua isteri dia, lepas solat biasalah baca doa, dia pun baca....


Pak Mat : Robbana Atina Fid Dunya Hasanah Wa Fil Akhiroti Hasanah Wa Kina Azab Ban Nar..

Maka isteri yang kedua berkata.

Aminah : Abang ni, doakan untuk kak Hasanah je ! Nama saya tak sebut pun ! *lempang*


Ceh, acah je. Derhaka namanya lempang suami. Eheh, jadi ustazah la pulak kat sini kau. x)
Pak Mat yang buta agama pun berkata...


Pak Mat : Haa? Yelah, abang tambahkan nama ayang ye? *puii*

Pak Mat : Robbana Atina Fid Dunia Hasanah Wa Fil Akhiroti Aminah Wa Kina Azab Ban Narr..


***********************

 Heh, kalau korang sedar kan takde pun watak Hasanah kehkehkeh. Kay takpa tak penting. Tak masuk periksa setengah tahun pun kann?

 Apa kesimpulan korang yang dapat? Yupp, for sure BELAJAR BIAR BERGURU . Jadi takda paedahnya korang malu-malu kambing bila nak tanya cikgu, ceh macam sindir diri sendiri je.


 So, korang takkan songsang dalam fahaman sendiri. Syok sensorang. Gila ke pe? Kofkofkof.


And makluman tambahan, aku amik citer ni dari Majalah Ujang je Majalah Apo? ntah aku lupa. Jadi kalau korang rasa macam pernah dengar...paham-paham jelah.


Okayy, baibai thanks baca entry berguna ni. Selalu merapu kan? Nah amik kau ceramah. Ceramah he?

P/s : KANTOI ! Korang tau aku baca Ujang, haha.

Labels:

design by Wanaseoby