<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028754869050622947\x26blogName\x3dHoney+Apple+Pie\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://honeyapplepie.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://honeyapplepie.blogspot.com/\x26vt\x3d7898433726075652491', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
bonjour ~

Kek mana ada yang tak manis kan?
written on 5.14.2011 @ 5:10 PM ✈

Heyy Korang !

  Hari Ahad minggu lepas Hari Ibu kan? Woii, entry ni belum basi lah ! Kurang gula betul mulut ye, cili nak?

Fine.

Yelah, aku kan budak baik, buat post pun kengkadang ja. Lebih TUMPUKAN kat pelajaran kan. Well, what can I say? Yuww, nak speaking bagai. && bukan sekarang minggu exam ke? Kantoi, korang tak baca buku eh?

Ah, stop. Kita ni. kita tengah cakap pasal hari ibu. Mesti korang semua dah publish post pasal hari ibu kan.? Ni giliran aku pulak. Aku pun nak cerita der. Heh.

Time tu kan, time tu kan. *lempang* Kau takyah cerita camtu boleh tak? Hishh.

 Heh, yelah yelah. Hari Ahad tu ummi tadak kat rumah, so sambut esok plus baba boleh sambut hari ibu untuk nenek saya merangkap mak kepada baba, ada faham? xDD

 Baba pun pergi la kedai kek. Beli kek la takkan basikal. Hish, plus jangan la kedekut sangat. Setakat kek. Habis. Racing racing lumba lumba kereta dah sampai pun kampung.

Masa kat kampung, kami diterperanjatkan *walaupun takdaklah terkejut mana cakap lebih* dengan kek dua tingkat. Ye, aku jakun takpayah lah gitau aku.

 Masuk bilik khas ma'atok.


1,2,3.... Selamat Hari Ibu TOK !!

 Err, tau macam pelik je. Kitaorang cucu dia yang sibuk-sibuk nak wish haha. Ma'atok tak makan kek sebab manis katanya. Kekeke. Keluar bilik Acik M tanya ma'atok makan tak. Aku jawab tak sebab manis. Dia pun kata..

Acik M : Kek mana ada yang manis. *sengih*

 Lepas tu tadak apalah macam biasa je, solat, makan sikit, and baibai nak balik. Haha kurang asam tak? 
Masa nak balik, Acik M sempat tanya..

Acik M : Eh, hari ibu kasi apa kat ummi?
Aku : Em, tak kasi. Tapi esok befday ummi jadi compare sekali dengan hari ni. Kasi esok. 
Acik M : Kasik apa?
Aku : Baju tidur warna kuning dengan jam alarm.
Acik M : E'eleh geli je.
Sis : Tapi hari tu kantoi. Tanya ummi cantik tak baju ni ummi kata taksuka haha.
Acik M : Korang belum kenal lagi apa yang ummi korang suka. Kuikuikui.

 Haha, ingat Acik M nak support, tapi rupanya bagai menabur garam di atas luka ja. Hanncus harapan aii tau?  Kehkehkeh.


..............................................................................

Esoknya .......
Balik sekolah. lari-lari macam budak tak cukup umur masuk kereta. Then ...


Happy BIrthday !!

 Sweet tak ? Sweet tak? *nyampah* Ummi senyum tau !! xP Kat rumah, baba beli kek lagi. Aduii muak aku. Takpalah dua hari je. Tahan ye tahan.

 Dah habis makan kek, kiteorang kasi la hadiah kat ummi. Aku cakap...

"Sorry kalau baju tu tak cantik.."

"Eh takpe ok la ni."

"Hehe, cantik tak jam tu? "

" OK! Unik ! :) "

" Uzma pilih tauu." *nada riak disitu ye?*

.............................................


 Akhir kata Selamat Hari Ibu. Walaupun agak lambat. Bukan agak, memang punn. Heh.

And tak lupa juga ...........


Agak-agak la Tiger kau ni .....

Kau takyah bajet hot boleh tak Opin? Haha.


Selamat Hari Ibu Tiger, Opin.


Dear Tiger,
Semoga menjadi IBU KUCING yang baik. Jangan garang sangat kat Opin ngan Upin. And jangan derhaka kat tuan kau ni ye? Suka kau, aku dapat cap mohor sana-sini.

Dear Opin.
Semoga menjadi IBU KUCING yang baik. Jangan garang-garang kat Panda ngan Stokin. And jangan nak posing hot lagi. Cute takpeee~

Kay, till next post. Thanks reading this merepek entry. Baibai.

P/s: Nak kasi hadiah apa kat Opin and Tiger? Kek IKAN boleh? Eh geli pulak aku dengar. Ehmm.

Labels: ,


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life