おはようございます
Kalau tak tahu cakap tak tahu.
posted by Mirza^Husna 1:09 PM 2 comments
Heyy Korang.

 And yeah, macam yang korang tau, kami kat rumah memang pakai bahasa rojak kengkadang. Saja,orang melayu bajet inggeris. Lidah dah melayu dah ah nak speaking. *mengata diri sendiri*


Situasi 1


Semalam, si Stokin dapat menatang ape ntah lupa, padahal baru semalam ==' pastu dia punya jakun mengalahkan ape je. Bawak lari sini, situ. Dengan yakinnya aku berspeaking.


: Eei, Stokin kau takyah ah berlagak. Show up !




 See? Apakah kesalahan dekat situ? *malu sendiri*


Umi : EH? Show up? Show off lah. Show up tu memunculkan diri. *gelak*
: EEE, yeke? ^^'


 *tekup muka pakai bear* MALUNYAA! Walaupun dengan ummi sendiri, tetap malu. Tapi lagak muka buat-buat cool, CIS betoll.


Situasi 2

Ummi tengah makan manisan lepas lunch *speaking mengade* atau lebih tepat buah tin. Aku dengan niat nak melawak yang tak berapa nak lawak berkata.

: EH, GARLIC?


Ummi sedang memproses kembali apa yang aku cuba nak cakapp. Aku heran ah apesal? Selepas menyedari kesilapan aku tanya balik..

: GARLIC tu mende? *blushing*

Umi : Garlic tu BAWANG PUTIH. Uzma nak cakap apa?
: Orang nak cakap halia. Halia GINGER kan? EH? *confuse*
Umi : Betul lah. Ha kan dah konfius.

 Kalau GINGER logik ah sikett sebab mende tu memang lebih kurang. Tapi, GARLIC? Oh, lain sangatt~ Alahaii.

 Sekian sembang kita hari ini, Mekasehh~ :DD

Labels:

design by Wanaseoby