おはようございます
Tutorial : Buat Backround Sidebar Title.
posted by Mirza^Husna 9:14 PM 0 comments
Heyy Helloww. ;D

 
   Wuiyoo, aku buat tuto pehh. Jangan terkejut sampai TERkeluar biji mata awak tu. Nanti nak pasang balik susahh. Ah, macam terlebih dos gembira jah.

   Apa tu Background Sidebar Title? Ya yang ada tulis Hari dengan Date tu lah. Hoi, sabaq na, bukan date tu lahh, paham sendiri boleh kan? *sebenaqnya aku yang over*




   Ni lah ------ eh perasan tak aku baru tukar gambar basikal ganti buku nota. Comelss kan? Ahahaha. Er ha ni lah contoh gambar Sidebar Title. Tuto ni request dari Fafa. Dia kata cantik, ceh takdalah aku tambah fakta sendiri dia tak kata apepon.

Kay, first step ;

1) Pegi Design > Edit HTML.
    Pastu cari code ni lebih senang pakai Ctrl + F macam biasa.

h2 {

2) Dah? OK, sekarang gantikan code yang ada kat bawah tu dengan code ni. Cuma buang yang sampai space saja :)

margin:1.5em 0 .75em;
text-align: center;
font-size:95%;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
color;#000000;
-moz-border-radius: 40px 10px;
border-radius: 40px 10px;
background:url('URL Gambar')
}

3) Lepas tu suka hati nak adjust ke tak tapi yang oren dengan merah jelah yang boleh tukar.

   Oren : Tukar kaler font.
   Merah : URL gambar korang.

4) Siap semua, Preview and then Save Template. Mudah kan? ;D


  Kay, semoga berpuas hati cecece. Baibai.


Labels:

design by Wanaseoby