おはようございます
Perempuan ni complicated kan?
posted by Mirza^Husna 9:43 PM 0 comments
Heyy Helloww.

Aku rasa dah lebih sejam.

  Apa sengih-sengih? Helleh, takyah dolak-dalih ah korang. Macam lah semua orang taktau. Randomly, perempuan memang complicated. Jangan nak menafikan ok? Terima jelah kenyataan ! *hentak meja*

Pehal budak ni? Emo semacam ---- sawan agaknya.

   HAHA, saja buat lawak tak lucu. Grr. Em, kenapa aku cakap perempaun ni complicated? Meh meh aku listkan.


-------------------------------

1) Pakaian
  Sekarang kalau korang tengok, yang hijabers semua pakai shawl kan? Lilit-lilit pakai dua tiga shawl. Macam tak terbelit pulak leher aku tengok. Eh, macam tak masuk akal la pulak. Aku pernah try tapi sajasaja pakai untuk keluar rumah dengan Tiger. Sekali baba tengok, " Waa, macam Yuna ..." Bhahaha, aku tak amik serius pon.

2) Iron / Gosok baju
    Especially tudung. Siapa tak memebebel tengok tudung dia senget? Mesti mulut korang tu menyumpah seranah tudung tak bersalah tu. Padahal korang yang belajar iron tudung tak habis. Lalalala~ Alamatnya sampai sekolah lambat semata-mata tudung tu.

3) Solek
    Siapa tak bersolek kalau keluar jenjalan? Angkat kening sebelah ! Siapa pakai mesti lengkap dengan bedak, gincu *eh* celak, eyeshadow buat smokey eyes segala macam. Bedak pulak bagi putih melepak. Kadang-kadang kelakar macam badut sarkas sesat. Aku bukan jenis orang suka bersolek, bedak pun aku tak pakai apatah lagi benda pelik-pelik.

4) Beg
    Muahaha, aku dok tengok sekarang zaman beg dia yang zip ada sepuluh tapi boleh pakai satu je, apekah? Macam pelik, tak sah kalau tak fancy-fancy. Tapi kan, aku tengok macam cool je, nak beli ah. Eh, aku dah terpengaruh, macam mana ni macam mana ni? Tolong tolong, erk okay seterusnya !

5) Rambut
    Bagi yang bukan hijabers. Sama jugak macam shawl. Cuma dia lilit-lilit rambut lah. Eh? Ada ke lilit rambut kat leher? Setakat ni belum pernah nampak. Sepuluh tahun akan datang? Kahkahkah.


-------------------------------

Ni je kot yang aku boleh listkan, yang lain tu malas nak fikir. Bikin kusut. Act, aku post ni sebab iron yang biasa family pakai dah rosak.

  Yelah, mana tak rosak asyik jatuh, dah lah berat, ganas nya siapa punya angkara lah tu kann? Jadi ada satu hari ni TERpaksa pakai iron kecik yag masa ummi beli kat Mekah.

  Serious punya seksa, aku iron tak habis. Dah lah penat berdiri, last-last aku boleh tertidur kat situ sebab tunggu iron tak panas-panas. Esoknya, ummi yang tolong ironkan. Wee~ haha. 

  Esok nya terus gi beli iron baru, tak sanggup dah. Cukup sekali je. Aku pilih tu, tapi umi pilih ni. Akhirnya, ummi ikutkan je sebab jenuh tunggu punya lama.

 Kan dah cakap perempaun ni complicated. Peace ! ;D Kay, penat. Esok koko. Malas. Nak ponteng. Tapi tak boleh. Mari kita pura pura sakit. Ok, meraban, baibai.

Labels:

design by Wanaseoby