おはようございます
Bai Doktor Hemsem.
posted by Mirza^Husna 9:29 PM 3 comments
Tajuk yang ngade-ngade wajiblah diabaikan.
Greeting Text

   Ya, kini saya kembali dengan cerita seram-suspen dalam rancangannnnn............" Hai Doktor Hemsem " !! Stop berangan please jadi pengacara rancangan booooo! Okey, sambung cerita adventure yiehaaaaaaaaaa haritu.

   Lepastu, kiteorang sekeluarga pun balik ke rumah, tapi sebelum tu pi beli nasi lemak buat sarapan lapar woii nak jadi first costumer sanggup berlapar tau tak? Lihatlah pengorbanan suci tuanmu ini wahai Stokin... Wakluuuuuu suci lah kononnye.


Ni tengah pengsan ye meskipun matanya terbukak, jangan tertipu!

   Tapi, sebelum balik rumah, ummi nak pergi pasar dulu, part pasar ni tak penting takpayah citer ah :P saya pun ambil peluang nak main-main dengan Panda. Saya pegang Panda, menggigil! Fobia kut. Ntah saya takpernah jadi kucing mana saya tau perasaan dia kan.

   Dah sampai rumah, saya pun dukung Stokin masuk rumah dan sekali lagi saya merasa eeeiiiiii lembutnya Stokinnnnnn aaahhhh serious taktau nak describe cemana peluang pegang kucing pengsan sekali-sekala je boleh dapat. Saya letak dia kat ruang tengok tv.

Tengok, siap beralas lagi ni dah melebih! *hentak meja*

   Lepas dah sarapan, Stokin masih belum sedar. So saya dengan niat jahat sajejelah kan nak main dengan " kucing pengsan " Stokin ni kan berat, jadi saya tak larat nak dukung lelama so, saya duduk kejap kat kerusi sambil dukung Stokin.

   Saya macam rasa panas basah basah sikit kat baju sekali tengok eh " Air apeni? " Dan saya mendapati Air itu punca utamanya dari Stokin. Apa lagi .....................

" STOKIN KENCING!!! "

   Sis waktu tu dah larilari, pastu dia pi tadah kencing Stokin. Saya takkisah bukan tangan saya pun, selamat baju saya, tak basah lencun. :P Saya terus lariiiiiiiii bawak Stokin pergi dapur sampai kat depan pintu belakang, guess what? Kencing masih belum berhenti. Lamanya kencinggggg..... ==''

Bau jangan cakap lah.................................

   Akibatnya saya kena mandi untuk round yang ke-2 kalinya.

 Lopehtu, bila dah sedar kiteorang terus kasi makan sebab dari semalam dia tak makan sebab doktor tu cakap tak boleh bagi dia makan kalau dia makan jugak lepasni dia takboleh makan lagi. Part akhir tipu, ianya cuma tambahan untuk menambahkan kata kerja "makan".

Kiteorang bagi kucing makan biasanya dalam dulang untuk merapatkan tali silaturrahim sesama kucing ok, tipu nak jimat mangkuklah! Sape nak basuh banyak-banyak hah? Stokin masih mamai, so dia jalaaaaaaan je TUPPPP eh tumbang?

  
   NO ini bukan lakonan. Cewahhh tapi boleh jadi jugak kalaukalau Stokin nak kasih sayang lebih ke ape ke kan.

" Ini rumah saya! " jerit batin Stokin.


Dan mereka dah semakin sihat sekarang :)

Jangan lupa makan ubat! 

Kbye. Saya baru balik dari holiday and camping fuh fuh. Ada masa saya citer. 

Labels: , ,

design by Wanaseoby