おはようございます
#Sadness Sunday ; Tiger In Memoir.
posted by Mirza^Husna 11:57 PM 0 comments

Assalamualaikum, Hello Earthlings.

Uwah Tiger, you're so innocent!

    *batuk* errr aaaaaa how to start eh? Aiyak aiyak.


    Okay okay. I'm moving to the serious mood *tarik nafas*




Pure.

12 Mei 2013
6.39 p.m.

"Ma, Tiger dah takde." ucapnya segaris.

"Tipu."

"Tak caye tengok sendiri pi."

Bingkas ku bangun dari katil dengan menyarung sweater bersama tudung. Hati terasa berdebar-debar. Langkah ku terasa berat ketika hampir sampai ke destinasi (?)

"Tiger?" kataku sambil menepuk lembut paha gebunya. 

No response.

"Tiger?!"

No response.

Okey, ini lawak.

Mata dah rasa panas. Aaaaaaaa, nak hujan dah ni!

"Tiger!! Tiger!! Aaaaaa, taknak taknak! Janganlah acamtu.." air mata dah jatuh berderai dari tubir mata.


Kepala terasa kosong. Fikiran ku melayang. Kaki terasa lemah untuk berdiri.


Melihatkan keadaan Tiger yang dah kaku, dengan mulut dan mata separa terbuka. Sayu sangat. Nak tutupkan mulut dia, tapi takuuuuut. I was like aaaa how i am supposed to face this? Yeah, something like that. Festaim uknow.

Duduk kejap. Kumpul spirit dulu macam Kwang-Soo. Face the takdir, man! Fighting!


Then, fully energized!


And I started to search a cangkul and scissor. Cangkul untuk korek lubang, and scissor untuk gunting rumput-rumput yang tumbuh panjang meliar.

But, end up with scissor not being used. Haha! 

Indescribable.

Ummi help us with korek lubang, angkat Tiger masuk lubang. I'm not doing much.


Eh, kenapa bukan kau yang buat??!


Jangan tanyalah, tak sikit punya gabra ke....?


Tetiba kan, waktu tu guwa teringat.....

"Kita setiap kali kucing kita mati, nanti kita tangkap gambar." -Effa

 "Ummi, nak tangkap gambar jap boleh?" terpacul ayat itu keluar dari mulutku.

Hilarious! Lmao.

"Kalau tangkap gambar, pastu tengok balik nanti sedih, takpayah."

......

"Tak tak, tak sedih punya. Kenangan terakhir Mi...."

"Ala, kita simpan kenangan manis dengan dia sudahlah....."


"Ooooooooo. Cemtu ek." desis hatiku


Tanpa kusedari, Aten sudah mula menimbus tanah.


   
 And today, ganjil 7hari jasad dia dah kat dalam tanah. I don't know what's going on down there, and i don't feel like I want to know. Yang pasti, rohnya dah diangkat (eh yeke)

     Actually, i don't really know dia sakit apa. Jelasnya, lubang duburnya something macam bengkak. Dah lama dah. Tapi sebelum sebelum ni more to macam luka. Memang nak bawak pegi klinik, apakan daya, Inche AOmar selalu je excuse + BIG 'M'! Petang la, esok la, lusa la, minggu depan la, at last sampai dia mati.

Coolio, huh?
    
 Yah, aku citer kat Effa, dia kata kaum ayah ni dia rasa tak worth kalau laburkan duitnya kat situ. We all know untuk rawat kucing it's not that cheap. But................

Okay. Lenkali korek tabung ah cani.

     Eh wait! Rawat kucing, mahal. Mandulkan kucing macam murah sangat. Itu boleh pulak??! *hentak meja* Unfair.

Oh no, I started to crying, till now, Assalamualaikum.
design by Wanaseoby