おはようございます
Challenge ; Days 7th - 15th.
posted by Mirza^Husna 8:02 PM 0 comments
Salam'alaik and Hello Earthlings.

Cakap banyak tak gune. Straight to the point ajelah.



Bhaaaa. Sexy bukan? :p


Day 7 ; Your Dream Wedding.


wedding hua hin 81 Planning a Jacksonville Beach Wedding Ideas

Nak camni je, tanak grand-grand sangat kihkih (ayat rendah diri) Nanti suami banyak hutang pon takbest jugak kan? :p eeeeeeyuuuu dah fikir dulu kepew nih?


Day 8 ; Favourite Song.

Okey, rasanya soalan ni dah pernah tanya. Tapi takpelah kita jawab je. Kalau haritu nasyid ni lagu pulak. Hahahaha.


Raspberry Field-Saturday Afternoon 

Ade reason sebenarnya aku suka lagu ni. Hahahaha this song are officially our friendship song. Even takde mengena pun -_______- Nak bukak hikayat boleh tak cane boleh kenal this song? Boley ah boley ah.  K cenggini ceritanyaaaaa.


Aku kenal lagu ni dari Effa. Final year tahun 2012 & New year 2013 lebih kurang ah nak kate. Kenapa ada '&'?! Jengjengjeng. First-first Effa suruh dengar, aku dengar je ah.


"Taksedap pon, biasa je. Takdelah sampai tahap langit petala kelapan." ujarku berseloroh.

Effa pula sudah berura-ura mahu mengeluarkan laser daripada matanya. Err....


Second time, kat rumah Effa pulak. Dia main tab aku, aku pinjam ah ipod dia ngeeheee. Pastu tengok ehhh lagu apeni.


'Raspberry Field-Saturday Afternoon'. Butang play ditekan. 
(dia sebab tulisan hangul je buat aku TERtarik nak main (play) lagu tu)


"Wehhh, sedapnya lagu ni!!! (macam makanan je) Ahhahaha lembut je." ujarku.

"Ni kan lagu yang kita suruh awak dengar haritu?" keningnya diangkat double-jerk.



The rest is history. Bhahahaha bajet bajet Trisy.


Day 9 ; What's In Your Makeup Bag.
Ni dia. Comel bukan? Tapi dia tanya 'in' kan bukan 'out' ni kecuaian membaca ke pekenama ni? --'


Like seriyesly, aku takdak makeup bag, even makeup tools sekalipun. Ni semua gambar ihsan google sobs sobs. Sapa taknampak dia takdapat hidayah leteww (eh boleh ke cakap gini)


Day 10 ; What's In Your Wallet.

Aku suka design macamni tapi ni jenis panjang rectangle, aku suka panjang square. Err tapi............jangan square sangat, weirdo jadinya nanti. Tapikan bila tengok lama-lama seram pulak tengok anime tu hehehehe.


Again, aku menjawab tidak mengikuti kehendak soalan (Y)


Anyway, ada sad facts sikit. Aku bukan seorang yang memakai purse. Oh tidak sama sekali! Biarpun di sekolah ataupun kat luar lepak dengan kengkawan. Walaupun sebenarnya berhajat jugakla nak beli, tapi takut tak terpakai. 


Sebab cuba kau bayangkan, leceh doh nak beli makanan kena keluarkan duit. Bukak zip purse, keluarkan duit, tutup balik, masuk kocek. Macam Mak Jemah dah aku tengok. Dan kocek pon menjadi kembung seperti kau ada bisul yang sangat besar di peha (what an imagination! haha)


Cuba jadi macam aku. Nak beli pape seluk je tangan dalam kocek, keluarkan duit. Habis citer. Kalau member-member card tu aku pakai letak je dalam card holder



Day 11 ; The Item That You Last Purchased.

Nak tambah boleh? Using your own money. Kehkeh suka pankreas aku lah. Lalalalalala~


Aku beli ring. Online. Kpop. Paling teruk, senyap-senyap. B1A4 my favourrrriiiittttoooo. Bukan untuk aku sebenarnya (sebenarnya beli dua :p) A gift for someone precious ceyy. Belum sampai lagi parcel, awal Disember woohaa.



Day 12 ; Your Current Relationship. Story How Was It.

Aku rasa orang yang bagi challenge nih dia tak reti englesch (perli) tajuk cam hareemmm. K ignore kau macam hebak sangat je englesch wakaka.


Aku single. And i'm fine with it. I'm rock with it. I'm enjoy it. Hahahaha kbye fullstop.


Nanananana. Aku rasa takde istilah single. Sebab kita, tak pernah keseorangan. Sentiasa ditemani oleh Dia 24/7 like seriyesly. Kita takpernah ditinggalkan walaupun sebenarnya kita yang meninggalkan Dia, menjauhi Dia. Dia izz Allah, our Creator, our Lord.


Tulah, hubungan kita sekarang ni dengan Dia. Acano? In a relationship ke, its complicated ke, divorce? (perghh sentap mak nak tskk)


Day 13 ; Your Views On Drug And Alcohol.



Views? Biase jelah, nak view cemane lagi? (alasan apabila sudah malas hehe)


Akhir kata, dadah dan alkohol is haram. Strictly prohibited :) Untuk tujuan perubatan diharuskan jika tiada inasiatif lain. Taaaaapi, untuk suka-suka hehe takboleh 



Day 14 ; A TV's Show You're Currently Addicted To.



Running Man! Siapa tak suke wehhh. Variety show paling haru. Muahaha!

We Got Married Global. Teacyeon&GuiGui

HongKi&Fuji Mina

We Got Married Global. 4/5 bintang. (macam taksuka je keke)


We Got Married Seohyun&YongHwa. Sweet potato :D



Day 15 ; Something You Never Leave The House Without.


Hmmm. Ni seriyes aku blank. Hahaha. Kalau jam, selalu je aku pergi main kat luar dengan kucing takpakai jam. Function?  Duit? Haaa duit pun lagilaaaaah. Pegi playground dah ape kejadah nak bawak duit. Tudung? Erk, pernah sekali (banyak kali sebenarnya) aku kejar kucing jantan miang keliling rumah sebab dia main pancut-pancut.


Okey, dah dapat. Baju dan Seluar jelah senang 



This izz comelssssssssss.

Okey, esok-esok guwa sambung lagi. Assalamualaikum, may peace be upon you :D

design by Wanaseoby