おはようございます
Te Amor, Koperasi.
posted by Mirza^Husna 10:29 PM 1 comments
Salam'alaik and Hello Earthlings!

Tajuk jet-jet France haruslah diletak untuk menarik perhatian kikikiki :)


Dulu-dulu sekolah aku ade koop. Hahahahaha tu dulu-dulu tapi sekarang dah takde -______- sekarang ade jugak tapi koop yang jual buku, stationery etc alah benda nerd nerd skema ha cemtulah. Cam aku, skema tettt. Makanan mane? Okey, spesifik lagi. Jajan mana?! Mana jajan?!


Apalah ertinya sebuah koop sekirannya tidak jual jajan? KAMI MAHU JAJAN! Mari buat demonstrasi tunjuk perasaan bersama saya *lempang*


Okey, jauh larinya.




     Alkisahnya bermula begini, aku dan Amieratul waktu tahun 2009 darjah 5 muka masih inesen-inesen. Disebabkan kami ni jenis yang tak makan nasik, menjadi satu kewajipan bagi kami untuk berkunjung ke koperasi walaupun sekadar membeli sepaket gula-gula berharga 20sen yang mengandungi empat bijik gula-gula Mint Plus. Memang kerap lah pointnye nak cakap.


      Tapi biasanya kiteorang akan gilir-gilir belanja. Maksudnya, harini aku keluar duit singget untuk kiteorang dua joli jajan bersama and esok turn Amie pulak berbuat perkara yang sama. Kiranya, setiap sorang berhak (cey berhak) membeli jajan berharga limit 50sen sahaja.


     Actually, kiteorang pakai method ni sebab malas nak tunggu dapat duit baki (yelah ramai kot budak nak tunggu and dia nak pikir lagi haregenya dan bakinya bape lambat woh) and masalah takde baki duit syiling yang mecukupi kami membuat jalan alternatif sebegini ahahaha bijak kan? Tahu dah :D





     Nak dijadikan cerita, tidak seperti hari biasa, hari ini seorang akak SPM waktu tu, dia try jaga kaunter dan Akak Koperasi berada disebelahnya memerhati kalau-kalau ade tersilap bagi duit baki ke pebende ke dsb.


Sampailah part kiteorang. Dua buah tapak tangan berlainan tuan ditunjukkan.




"Ni berapa ni kak?" tanya dia kepada Akak Koperasi. Keliru mungkin sebab barang kiteorang beli kecik-kecik banyak pulak tu kehkeh.





And Akak Koperasi menjawab.





"Ah, kau takpayah susah-susah kira kalau budak berdua ni yang beli takpernahnya tak seringgit."






Kami macam..............................eh????? Akak Koperasi ingat muka kiteorang????? Sobs sobs terharu T_____T Boleh jadi retis (takde kena mengena) muahahahah! Kbye.
design by Wanaseoby