おはようございます
idk. just read it.
posted by Mirza^Husna 2:07 AM 0 comments
Assalamualaikum. Hi!


 
(apahal kecik semacam)

Aiyoh aiyoh dah setahun tinggal gejala menaip di blog picisan ini ekeke greeting pun cam lain kan hm (cek entry lepas) dengan center nya. Skema.


Anyway, citer hari ini quite interesting. BHAHAHAH nak cakap hari lain bosan tahap durjana ke cemana? Memang pun.



Toodaaayyyyyy..............





















I...........
























make myself...................


























proud.










Ohohoho apakah itu. YES. Aku sedang proud ni.





Nak dijadikan cerita, I was watching the youtube by aisyahshakirah channel. On 3:32 p.m. Titled ape something ROOM REVAMP. Ceyyy, boleh agak tak *kening kening*  Aku memang follow la dia ni. 



That vlog is pasal dia re-decorate bilik adik dia and buat cam surprise la untuk sisturnya. Waktu tengok tu rasa biasa je.



Oh dia kemas bilik adik dia ohhhh. Baca comment,



"hm tetiba kita pun rasa nak kemas bilik XD"



Instinctively, I look around my room. And feel like omaigod how in the world I can still hidup dalam bilik serupa tttuuuuuttttt ni? 



Aku taknak la jadi minah selekeh woi. Ahaha.



Tanpa meninggalkan comment yang sama, aku terus bangkit dengan suatu semangat baru. Ya. Semangat mahu menyusun atur kembali bilik tongkang pecahku. Ya. Jadi macam saya. Kui kui.



Tapi tulah memang tetiber sangat. Dahlah pukul 3:32 baru lepas lunch. Pastu cam dah petang aih malaslah (biasanya) yelah kan biasa pepagi je semangat nak buat semua benda (kau je camtu kot) tu pun tak semestinyaaa aduh sedih betol dengan diri sendiri.



Allah yang bagi kekuatan.


Ihiks.





So itulah dia. Harini aku buat room makeover hihi. Ini adalah salah satu pencapaian yang hebat bagi aku sepanjang aku bergelar pasca spm. Aduh, means banyak lagi ni nak kena buat hoho.



 Nak gambo? Nanti ye, aku tak rasa nak tangkap gambo memalam gini wahaha (syok sendiri)


UPDATE.

TA-DA!


Neat kan? Ececece masuk bakul angkat sendiri betol wahahah. Apa tak? 


Ni considered 'neat' tau tak berbanding before T___T tapi tulah takde beforenya takleh nak comparekan. Sini aku bagi gambaran.


BEFORE; katil belah kanan. lemari belah kiri hadap pintu. meja sebelah lemari hadap tingkap. tapi lepas spm aku pindah meja tu kat uknow depan katil ahahahh dapat imagine?

dia jadi cam ko pegi hospital katil dia ade sambung meja kat hujung kan. ha cemtu. motif pemalas sangat kalau memalam nak amik remote ke hape tak cerdik betol.

And hey I learned something.


I dont know how to put it in words, but


daripada marathon drama, kpop stuff, scroll timeline insta u cannot feel the satisfied. Yep, walaupun cerita drama tu happy ending tahap menitik air mata kau.


well it might give u a little feel of satisfy, but still..........



TAK SAMA.



Jika nak dibandingkan dengan buat benda yang faedah dia, nyata. You can feel the satisfy, by your effort of doing that something rather than 2-3 jam straight marathon drama tak bergerak punggung kau wahaha.


Kau dapat rasa, dengan kau tengok hasilnya. Apa yang kau dapat.



Puas.

So, start doing something beneficial now. Or you will regret, later or sooner.




Aku akan bagi a bucket of list benda yang kau boleh buat (untuk aku buat jugak), untuk isi masa lapang agar kau merasa puas ahahahah so stay tuned! Next post yea, inshaaAllah.





Sebelum aku mengakhiri kalam(aiceceh) nah hadiah!


Aku suka Good Life. Tapi tadi baru baca lirik lagu ni. And i loikee it. Very the inspiring one. Seswai la ngan post aku nih ekeke.


Aku kemas bilik, sambil main playlist Harris J bagi menaikkan mood aku yang memang tengah naik tadi. Cool la music dia. Highly recommended.


Ok bye. Dah 1:54. Kucing aku tiba-tiba mengigau. Assalamualaikum!
design by Wanaseoby