おはようございます
Self-conscious.
posted by Mirza^Husna 4:37 AM 0 comments
Hi it's 4 a.m and i still wide awake.

I am heartbroken ……. 🅣🅐🅖🅢: #divider #dividers #banner #tumblr #tumblrf #themes #theme #themedividers #themedivider #anxiety #alone #depression #depressed #sad #sadquotes #bad #scars  #insanity #alone #madness  #demons #broken  #grunge  #insane  #feeling #animegirl  #secret_society123  #cutting  #sad  #animegirl


Yes i cant sleep (yet)

i cant sleep (yet)


sila baca ikut rentak Harris j ekekeke bajetnyewww



dan alarm yang aku set setiap hari tanpa jemu pada pukul 4:30 a.m. pun berbunyi. Pestaim dengar.


Yelah, set je. Mananya nak bangun........tido mati gamaknye.



Eh dan ayam pula berkokok.



Hihi. I love my neighbourhood. Rasa macam kat kampung. Dengan ayam serama, belandanya, turkey eh jap turkey is another name for belanda ppppppplhahahah k lawak ke.
liam payne, theme divider, and niall horan image
Jadi bahawasanya in this blessed dawn, i wanted to talk about; self-conscious. I dont know uolz perasanke tak tapi this topik is currently sangat 'in' sebab it is one of the biggest problem among societies. 

Iyep, the societies picked themselves and put the specific subjective on something.


Contoh macam;


'to be pretty u need to be atleast 160cm++'

'ade thigh gap kurus takde thigh gap gemok'

'u are talented as long as u beautiful'

'tall bridge nose perfect'

'pendek ketot terbantut (tak attractive)' ni kwanghajo.



and................tu je kot (yang aku terpikir) hahahah. Sempit.



Tapi tulah, ekceli bukan salah 'society' 100 percent pun. Ko yang membiarkan kan mindset kau di'brainwashed' oleh mereka kenapa? *derp face* heh.




Ok, meh tengok ni dulu.


liam payne, theme divider, and niall horan image
So..? How was it? Boleh dapat apa 'picture' yang dia cuba sampaikan? Well for me she did a great job at summed the whole topic about self-esteem issue in this 7 minutes video (bundarkan la.........lol) Ting! *thumbs up*


And like what i said just now, kenapa kita biar mindset kita di'brainwashed' kan?


Tu pun bukan salah kita, sebab naturally kita nak orang suka kita. "We want to be accepted by society" bak kata Aisyah Shakirah.



And then the problem happens when people started make a quick judges to you and it is annoying. And also you started to care for your appearance and facial features more rather than anything and you gets easily upset because of.............yea u did not fulfill the good criteria of what society has put it.



THAT'S! THE PROBLEM.




I mean, tak salah langsung you try to fit in by improves yourself (specifically beauty ehe) but when it is not works, just don't be stressed about that. Serious. 


It is not worth it.



'Tahu tak when we are dead, roh kite keluar and s/he look back at themselves. They regrets, kenapa waktu kat dunia aku jaga sangat physical appearances but not in the inside yang lebih penting; imaan'



this sentaped me a lot. 


yep me. i was talking to myself throughout this.



sebab at the end, muka kita yang kita jaga sangat tu muka kita yang kita put a lot of efforts into it from concealer, eyeliners, lipgloss, foundation, degree (eh) tahapahapatah tu akhirnya kena makan ulat je wey.



Dahlah susah kat dunia. Kat akhirat laaaagiiii la susah T_______T
liam payne, theme divider, and niall horan image
Let's wrap this! (wrap monster)



Again, tak salah. The key is, balance. 


Yep apa benda sekali pun, sederhana. Moderate. Too much is no good. And even too little(?)




Nawaitu. Your intention.

Contoh kalau gemok nak kurus (ceh) Niat nak kurus tu kenapa? 


If its for your healthy, then its ok. 

If it's for your own satisfaction. Ok.


No because people. No. No no. Nope.

Just NO.


Sebab takkan lama :)
liam payne, theme divider, and niall horan image
By the way, this beauty standard yang aku statekan tu is daripada perspektif Korean wahahah :p tapi macam terserap gak kat Malayziaaa~so yea why not.


Alhamdulillah this mindset tak (or can i say belum?) kronik sangat macam kat sana. Kat sini masih di paras berjaga-jaga. Heh.


And the people in Malaysia tak kesah sangat (kot) penampilan kau tapi kalau kau 'cool' 'stylo' 'hipstur' itu adalah suatu plus one buat kau.


Meanwhile the people in Korea, appearance is everything.  Orang cantek gets the attention, senang dapat kerja and so on. 



Tapi orang hodoh belum pupus ya. See? They survived in this sick society.

 Kengkadang yang cantek tu yang banyak commit suicide.
design by Wanaseoby