おはようございます
Wars in ur brain.
posted by Mirza^Husna 4:13 PM 0 comments
Hi.





It's 3.12 and aku baru lepas lunch. Plus membuang tadi.






Maigod segarnya.








Hahahahah(?)sorry.



Seriously, bagi sesiapa yang ada masalah berak seminggu sekali atau dah seminggu pun tak berak-berak, u guys should try consume this lil ------


IT IS PRUNES guyssss!!!!


besides it is actually healthy for ur digestive systems, and for a bonus, IT IS ACTUALLY VERY THE SEDAP ONE. REALLY.


I wont sembang. Give it a try.

So I had my jpj test kete last wednesday. Sadly, I failed. Hahahah padan muka.


:( 



berani ko gelakkan. cis



the gagal part is not sedih as much as the fact that i need (of cos from my baba wallet) to pay 181 MYR to retake my test in litar.





eee tak berbaloi ah!!!!!!!!!!!!!!!!!




i can purchased the harry potter box set complete book volume 1-7 tahu taaakkkk with that monehhhh :'((((( 



forever crying.
right. 




chill girl. hahah *wipe tears*





takde rezeki la tu.





but hey, u know what




i learned something. *sengih dan kening-kening*
I found myself le (stranger) frens, Hanis and lagi sorang i couldnt remember her nama Julian(?) something. She is a girl. Sabah ke sarawak but live in Johor. Specifically, Taman Scientex.



Memula ingat cina, tapi tengok mata besar. Ohhh ghupenya orang kenyan (u guys remember when we learned sejarah? kenyan is being mentioned a lot in sejarah rite)




----omaigod sejak bila aku guna bahasa rojak yang terlalu obvious ni (see what i just did) i'm so sorry if that annoyed u a lil too much. and i find it annoying too somehow.




pls forgive me. it;s a phase i guess bhahah







Hanis ni repeat. While Julian and I pertama kali.



Diorang ni sepanjang kiteorg semua tunggu turn nak test. Suka berzikir (lol) "eee takutla" "bahagian tuuu kita tak ok" "camne niiii" "weh dah nak dekat dah" "aaaa takuuuuuttt" camtu.



semua negatip senang citer. haha.



aku pun gabra gak, tapi i had this little confidence yang datang entah dari mana inside me. macam "inshaaAllah boleh" "boleh boleh"


sebab last belajar cam ok gak la. cikgu pun puji-puji -_______-
(salahkan cikgu. atau salahkan diri sendiri yang cepat perasan. heh)





which is not me. really.



aku pun sebenarnya naturally seorang yang sangat negatip. haha



lemme take an example. paling senang nampak.



ok first, i'm a critical lazy kind of student.



dunno why, but i dont suit for being an hardworking types of person. it's hard! arghhhhh hahaha.
tak suit satu, dan memang pemalas nak buat caneeee


but when u see me macam bawak buku + pencil kesana kemari, hafal kengkonon kuat-kuat, ajar kawan (eh pernah ke)



trust me i'm in the middle of being a big hypocrite. it is just an acting guys. pls dont bother my performance thank you hahahah ;____;




natural behavior of human being named Mirza.



so everytiem before exam u name it periksa pertengahan tahun (biasa lah), gerak gempur, trial spm (gulp) and even the SPM sebenar (GULP!) and even ni ha yang patutnya i revise for my apt, ept for uia entrance exam which will determine how long will i take the foundation programme whether setahun, setahun setengah or dua tahun pun aku tak revise lagi.



WOI bila nak bertaubat ni WOIIII  ;______;



i never did my best. NEVER. means belajar last-minute. buat pun main-main yelah bila dah belajar last minute ko sempat tangkap ape je wei so tarammmm jelah. pastu menyesal sampai ke sudahlah menyesal.


waktu tengah sit for the examlah my brain have this negativity.



"habis lah." "camne ni." "apekebende ni" "ha dah, gagal je la kau." "padan muka hahaha" (jahat gila gelakkan tuan sendiri aku bawak kau kemana-mana tapi waktu exam tak tolong pun huhu)






but somehow, some time, most of the time,






IT WORKS.






i mean yeah aku dah put that negative mind-set cam ha dah fail jelah lantak ko pegi tuttt hahah nah kidding but at the end i got C maaannnn





hahaahaha C pun nak bangge kui kui lawak amende Mirza ni






yes! i should be proud of it bcs C! still far from failed rite? 





daripada aku comfort diri aku kata "boleh boleh." "u can do it!!!" "Allah bersama aku." (uik, ko usaha ke)



but at the end gagal?




tak ke mental breakdown? 
Sejujurnya, aku sangat down waktu gagal litar hahaha *senyum senget* waktu pegawai tu tiup wisel suruh keluar macam "alaaaaaa." lepastu comfort diri sendiri sekali lagi. pastu down lagi. hahahai Allah nak ajar redha ni :)




eh jap apa motip post ni sebenarnya?




the main highlight is;



Hanis ngan Julian pass dengan terernya. See?



hahahah aku waktu tu series tengah gelakkan diri sendiri gila-gila. pasal beria nak positif bagai.





entahlah, i just think. 



bila kau mind-set benda yang baik, tak semestinya yang baik tu akan berlauk ha berlauk pulak (lapar) berlaku.



dan kengkadang ape je benda negatip yang kita bayang macam jatuh pentas ke tudung terbukak ke sebenarnya takkan berlaku pun maksud disini kebarangkalian untuk berlaku adalah menghampiri mustahil. 



betul. i've heard of that fact.



tapi bila kita tak bayang benda tu, then shit happens. hahaha. kau akan lagi bengang/down sebab kau tak bayang benda tu. u r not ready for what gonna happens but think it will going smoothly.
aku selalu lah camni. atau kita semua pun selalu camni. bila kita bayang benda itu menjadi sesuatu yang best, at the end hambar nak mati.


bila kita bayang tak best, boring, booo but then we love it and became a memorable experience.





aku selalu camni bila kem. hahahhahai nak pegi kem alahai malasnyeeee tapi bila nak balik cam alaaaa dah nak balik dah hahahah ape kejadah perangai.
In a nutshell, negativity won;t kill you kay. But then to remember that those 'positivity' can actually harm you in a silent.




Just dont be over-confident, be ready for everything that comes, dont expect too much.





Be modest.


(sorry kalau macam merepek dan tak makes sense langsung hahaha)
design by Wanaseoby