おはようございます
:'D
posted by Mirza^Husna 10:58 AM 2 comments
Salamun alaik.



OMG CAN U BELIEVE DAH AUGUST DAH? (dah nak habis pun Mirza.....)


denying the reality.


Dah masuk 9 minggu since i in pj. There is nothing much to be bragged about tho hah hah hah tapi nak juge menaip since i got no life.


watdahel


Let's throwback to my very first week in CFS (it stands for Centre for Foundation Studies) Taaruf Week Programme or we called it TaWe. My first week have been really exhausted. Iyep, physically and mentally. But not really hahahaha


jap but my first week is sucks lah perlu ke citer benda tak best? :(


(citer jelah so that u can see the flow how u adapt here) k



well yes, aku post ni basically untuk aku re-read balik pun. hahaha bcs at the end kisah kehidupan kau jugak yang best :p eee choi



First and foremost, it sucks bcs i dont have friend. kah kah kah typical Mirza. sapa suruh berat mulut.


aku takkisah pun jadi loner ni sebab ianya cool, tapi tulah cool tu luaran je jati yang sayu ini siapa yang tahu ekekeke.


oh yes, i got myself 3 roommates. Jia, Nani and Syepah. Jia Islamic Revealed Knowledge (IRK), Nani Laws, Syepah Science Physic. Variasi kan keh keh.


Jia.

2 minggu (weekend) berturut-turut sabtu ahad aku tinggal sensorang kesepian kat bilik. Hua hua Jia ngan Nani balik sebab memang umah dekat. Yang Syepah pulak sebab emergency. Maka berhuhu lah aku dibilik.


Tapi since waktu itu bulan puasa dan aku suka lepak masjid maka peratusan aku terperap dibilik berbanding bulan biasa adalah kurang.


Basically, aku alone sepanjang TaWe kat sini. Means aku takde kawan tetap, (ceh tetap sangat, ingat kat dunia ni semua temporary je) tpi kawan nak berborak tu ada je sentiasa (tapi hawkward)


Tapi sebab jadual TaWe padat and kalau ade kawan pun aku rasa cam menyusahkan sebab aku jenis malas tunggu orang and tak suka jugak orang tunggu aku maka alonelah aku.


Cum dah akhir 3 hari TaWe baru aku gi memane ngan Nani. Tapi tu pun awkward habis hahaha sori Nani. But now we're cool kan *kening2*



Week 2;

Jadual CRS still uncomplete. Ade yang takde, yang tak complete, yang ade tapi lect takde dan memacam lagi.


To make it clear, aku kena pegi law department, so semuanya start dengan kebusyan Jia menanya aku nak pegi mana. Cakaplah law dept. DIa kata nak ikut sesaje sebab kalau tak nanti dia tido. Yelah kan tido lepas Subuh, makruh (hm.........)


So otw ke law dept a.k.a sesat menonong kesana kemari baru berpeluang nak berborak panjang ngan Jia. I could'nt recall it exactly but i tried my best tho.


Daftar ahli library, pegi admission and reports, finance blah blah. Balik bilik layan citer :p oooo baru tahu Jia layan k-drama. Yelah selama ni kat bilik pasang nasyid je semedang. Seram aku hoheheheh seram disini bermaksud segan ok.


And kalau sebelum ni aku selalu sorang je gi sejid ni adele Jia nak temankan.


Pastu bila duk kat cfs ni rasa cam banyak/macam-macam dah things happens tapi bila recall balik ek elehhhh baru 2 minggu pun kat sini. Hahahahhahah lawok.



Minggu pertama adalah minggu air mata kah kah. Heartless mirza tetiba jadi cengeng mirza. Dapat incoming call dari rumah pun dah banjir. End up tak jawab. Alasan basuh baju. Lame mirza lame.



Sekarang alhamdulillah cem biasa. CFS ni dah jadik macam kolej kepunyaan bapa sendiri. Masuk class lambat, act like badass don;t bother nak senyum kat sumerang waktu masuk memula boleh la senyum macam terlebih gula kat semuaorang but no mate i dun like to live on such hypocrisy lewlz.



Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jal gayo you’’re a good girl
Sigani galsurok nal almyeoneun alsurok silmangman namatgetjiman~




Classmate semua ok. Except for subject for Islam and Other Religion (IOR) masuk class je tak mangat. Sebab alone keh keh. No it's not aku sombong ke kepala batu ke pilih bulu ke apa no i'm awkward at melayan orang huhuhu paham tak pls


and kat sini self-esteem aku dropped. Yelah dikelilingi orang pandai-pandai mesti ko rasa sangat bengap. Even sama level pun cam terer betul. 


Kebengapan terserlah bila waktu Ustaz terangkan kat depan ko hangguk kepala cam burung belatuk sebab aku memang ada habit kalau aku 'setuju' dengan orang tu aku angguk kepala.


tapi aku setuju jeeeee, tak bermaksud aku paham.
tapi orang lain see it as bila

angguk = paham

betul tak equation aku?


problemnya bila ustaz suh jawab soalan kat whiteboard ko hapak pun takleh jawab. camne? ek eleh tadi hangguk kepala kemain cam pahemmm


i izz zad.



Syepah.


Roommate pun ok semua. Hehehe waktu memula masuk aku sempat doa supaya all my roomate(s) iz pembersih hahaha. Bcs in the secondary school i go through 4 yrs with classmate yang pengotor gila nak mampus (sori but when i said it i really like REALLY mean it) ergh it stressed me out sbb aku yang selalunya take duty nak bersihkan. Tu satu, lagi satu kotor kot. Geli la. It keeps rotates day by day tu yang tak tahan.


Ko sedap sedap longgok plastik makanan ko secara berjemaah tu dengan sampah pun tak reti nak handle. Ais kat cawan tu buang la dulu, kat luar tingkap pun boleh maleh sangat kan, pastu bekas polisterin dengan sos chicken chop tu at least tutup je bekas dia. Ya Allah tak berkurang sikit pun tenaga kau tu ya Allah pelik betul orang orang yang takde common sense ni siyes pelik. 


eh sori.


 And doa i dimakbulkan.


And then i realized that i'm the pengotor one hahaha ;'D tapi tak sampai tahap klasmet waktu menengah tu eh!


"awak bukan pengotor, awak cuma tak kemas je." -Nani


k baiklah. 


gambar dengan Nani takde hahaha maap.




pastu ritu raya kan, citer la camne camne kat macik pacik jiran sume.



"waktu baba ngan umi balik, banjir la jugak hehehe."


"alah tu biasa. nanti dah ada kawan tengok camne. tah tah nak balik pun susah haaa."


ouch. and i found the truth jugak behind that. hahahaha.
mirza. now. eh then takde ke


one of my class buliding. i like. macam rumah orang asli hahaha. the stairs, floor, balcony semua kayu so kampung-ish.


ok to all my secondary school friends, i hope u guys had fun in ur studyplace. Tajdid niat belajar for the sake of Allah. Jangan usha akhi-akhi encem k :p Dah mid-term kan (ke aku lambat), buat leklok final exam pun tak lama dah. 


mission kita sama walaupun kat medan yang berlainan. FIGHTO-OH!

pinjam mangat Yankumi.

still my favourite. no worries.
design by Wanaseoby